(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
La Premiére Chute Du Carbet,
(null)
(null)
La Deuxieme Chute Du Carbet 

Lite bilder från i måndags, men inte ens dom gör platserna rättvisa, det var såå mäktigt och fint! 
 
Vi gav oss iväg till det största vattenfallet direkt, La Premiére Chute Du Carbet, (det finns tre stycken just runt det området) som ingen härifrån varit vid än. Vi hade hört att det skulle vara lite kämpig väg dit och det var det vill jag lova att det var. Det ligger ju på södra sidan av Basse Terre och i närheten av vulkanen, så det är regnskog och väldigt fuktigt, att ta sig till det vattenfallet var tuffare väg än till vulkanen haha.. Men det hade också regnat dagarna innan så det var ganska halt överallt. Vi fick klättra runt, klampa omkring i vatten, lera, en fors, ja allt möjligt. Så det var påfrestande men kul och verkligen värt det i slutändan. Först dock när vi kom fram till forsen (på en av bilderna) var vi lite oroliga att det skulle vara vattenfallet eftersom vi inte visste hur det skulle se ut haha, men vi fortsatte och it payed of, vi hittade det tillslut. 
 
Efter att ha hängt där en stund skingrade molnen sig lite och vi kunde se hela vattenfallet, så fint! På bilderna ser det kanske inte så högt ut heller, men det är det verkligen. Sen gick vi tillbaka och kollade in det som kallas La Deuxieme Chute Du Carbet, det ligger närmast parkeringen och alltså det som dom flesta besöker. Man ser det ganska bra direkt när man kommer upp från parkeringen och låååångt bakom det kan man skymta om det är bra sikt, det första och största vattenfallet bakom, det är så häftigt att dom är samanlänkande.
Det var kort väg dit iallafall och väldigt enkelt egentligen så det var skönt. Men vi klättrade in över alla stenar och tänkte bada där, men det blåste helt sjukt, och började regna. Så jag försökte mig i lite, men det var faktiskt lite läskigt, vattnet började forsa såå hårt precis då. Så vi tog oss tillbaka och körde hemåt. Men jäklar vilken dag! Det är verkligen ett måste att besöka vattenfallen om ni är här någon gång! Vi ska försöka ta oss till det tredje som också ligger i samma område någon dag vi har tid och sen även de andra vattenfallen på ön, förutom Cascade aux Acrevisses, det har vi redan besökt som jag skrivit om i ett annat inlägg.
 ♥!
 
 
Kommentera 1
Visa fler inlägg